Fabrica de sticlă Avrig din județul Sibiu, înființată în 1625, se pregătește să-și ceară intrarea în insolvență, după ce a încheiat ultimii cinci ani pe pierdere. Fabrica se află de 14 ani în proprietatea francezilor de la ARC Internațional, producător al sticlăriei Luminarc, scrie profit.ro.

După ce au plătit suma de aproximativ două milioane de dolari pentru preluarea fabricii din Sibiu, francezii au transferat ulterior activele în proprietatea unei firme înregistrată în Insulele Virgine Britanice, Vois Group Limited. Acum, compania se pregătește să își ceară insolventa cu argumentul că a intrat în incapacitate de plată și a acumulat datorii de 10,7 milioane lei, funcţionând astfel în ultimii 5 ani pe pierdere. Decizia finală va fi luată luna viitoare.

În ultimii ani, compania a avut afaceri relativ constante, în jurul a 8,5 milioane lei, dar a funcționat cu o pierdere anuală de circa 500.000 lei. Cu toate acestea, comparativ cu 2015, numărul de angajaţi aproape că s-a dublat anul trecut ajungând de la 71  la 137.