Carrefour, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piața românească, a obținut în instanță suspendarea procedurii de intrare în insolvență, după ce, în luna decembrie 2017, Tribunalul București aprobase cererea unui furnizor care avea de recuperat o datorie de 180.000 de euro.

Curtea de Apel București a admis cererea de suspendare și a dispus “suspendarea provizorie a executării a sentinţei civile nr. 11175 din 23.12.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă în dosarul nr. 21867/3/2013 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării sentinţei formulată în apel”. Decizia Curții de Apel este definitivă și executorie.

Insolvența Carrefour a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece şi accesorii pentru copii si adulţi din Bucureşti, care, potrivit unor surse din piață, avea de încasat suma de 800.000 de lei (aproximativ 180.000 de euro) de la Carrefour România. La cererea avocaţilor, Carrefour a achitat datoria către GSL Logistic şi a cerut suspendarea hotărârii de intrare în insolvenţă. Chiar și în aceste condiții Carrefour nu recunoaște datoria. „Carrefour Romania SA consideră ca această hotărîre este netemeinică, întrucât situaţia financiară a Carrefour Romania SA este extrem de solidă, iar pretinsa creanţă a societăţii comerciale care a declanşat această procedură judiciară a fost deja achitată, cererea sa fiind lipsită de obiect. Avocaţii noştri au fost mandataţi să iniţieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotărâri care încă nu a fost comunicată oficial societăţii noastre. (..)”, preciza la sfârșitul anului trecut Carrefour România SA, într-un comunicat.

Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii reprezintă în instanță interesele Carrefour România. Carrefour România, parte a grupului francez Carrefour, operează patru formate de magazine, cu un total de 160 unităţi, dintre care 25 hipermarketuri Carrefour, 78 supermarketuri Market, 56 magazine de proximitate Express şi un magazin online. Compania a avut în 2013 pe piaţa românească vânzări de 986 milioane euro, fără TVA, în creştere cu 3% faţă de 2011, şi un profit de 23 milioane euro.
GSL Logistic, o companie cu 8 angajaţi, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de anul precedent, şi un profit de 12.800 de lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe.