Unicul producător autohton de troleibuze, Astra Bus din Arad, a scăpat de insolvenţă după ce a vândut terenuri şi imobile pentru a-şi achita datoriile.
Acum, compania pregăteşte un prototip de troleibuz ce urmează să fie testat în Ungaria.

Noul troleibuz românesc va avea 12 metri lungime şi podea coborâtă. În plus faţă de modelele anterioare, acesta va avea autonomie pe baterie, astfel încât să se poată deplasa până la 10 kilometri fără să fie conectat la reţeaua electrică.

Caroseria noului vehicul ar putea fi realizată tot în colaborare cu IVECO, dar producătorul de la Arad se află în discuţii şi cu alte companii europene. Potrivit administratorului Astra Bus, în fabrica de la Arad pot fi produse şi autobuze electrice, dar încă nu a fost identificată o cale pentru a putea demara şi această activitate.

Astra Bus a fost desprinsă din Astra Vagoane Arad, din 2014, compania este privatizată şi condusă de Iulian Popa. Compania este singurul producător de troleibuze din România şi unul dintre cei doi producători de autobuze, alături de Roman Braşov.

Portofoliul de produse mai cuprinde producţia de microbuze, modernizări de tramvaie şi conversii dedicate pentru vehicule comerciale.