SERVICII

Societatea dumneavoastră are probleme financiare? Aveți poprire pe conturi sau sunteți executat silit ? Nu vă panicați. Unii, necunoscători, au tendința de a cataloga insolvența ca fiind o problemă extrem de gravă. Nimic mai fals.

Ce înseamnă de fapt insolvența ca și definiție? În legea nr. 85/2014 la articolul 5, punctul 29, scrie așa: “Insolvența este acea stare patrimonială a debitorului caracterizată prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor exigibile. “Ce trebuie să înțelegem de aici? Că avem datorii pe care trebuie, evident, să le achităm. Intrarea firmei în insolvenţă nu înseamnă automat falimentul. Se intră în insolvenţă ca să obţii protecţia Tribunalului faţă de presiunea creditorilor asupra firmei în condiţiile în care aceasta nu mai poate face faţă plăților.

Practic, intrarea în insolvență îți oferă o șansă de a te reorganiza, de a-ți reface planul de bătaie, de a-ți continua afacerea. În momentul în care s-a declanşat insolvenţa, orice executare silită se suspendă şi orice presiune cu privire la plata imediată a acestor creanţe este suspendată. Acest lucru înseamnă că firma ajunge într-un moment zero, unul în care are la dispoziție o perioadă de timp, să îşi poată reconstrui activitatea.